THE MINIMAL JUNGLE

12 pontban az irodai munkáról

2017. május 08. - The Minimal Jungle

Nagyjából fél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, ami az első irodai munkám, és anno nem igazán tudtam, mire is számítsak. A kezdeti elképzeléseim egy része teljesen korrekt volt, néhány viszont a legkevésbé sem valósult meg. Ezek a "tévképzetek" adták az ötletet a bejegyzéshez, és napközben szorgalmasan gyűjtögettem azokat a tényeket, Murphy-féle törvényeket, vicces helyzeteket, amelyekről azt gondolom, az irodai munkával járnak, talán épp valamelyik olvasóm is tapasztalta már. Itt jegyezném meg, hogy a posztommal nem akarok megbántani senkit, kizárólag a vicc kedvéért íródott, és bármilyen egyezés a valósággal abszolút nem a véletlen műve. :)

1. Az irodából a postára sétálás, illetve a buszmegállótól a munkahelyig slattyogás NEM számít testmozgásnak.

2. Mint ahogy a gép előtt sebtében megevett szendvics sem számít ebédnek.

3. Ha 10 percig kell erőt gyűjteni egy fél perc alatt megírható e-mail tényleges bepötyögéséhez, akkor ideje szünetet tartani.

4. "Az irodai munka nem fárasztó." #de

5. Mindig akkor hívnak, amikor nem hallja az ember, vagy hiába rohan, már nem tudja felvenni. Persze nagyjából 0.12 másodperc múlva a visszahívás teljesen értelmetlen ötlet, ugyanis a hívó pont akkor döntötte el, hogy teljesen más dolga van, pontosan 38 km-re a telefonjától.

6. A tervezett teendők bármikor felborulhatnak - és fel is borulnak -, ugyanis mindig befut egy e-mail vagy telefonhívás valami fontos dologgal kapcsolatban, ami lehetőleg tegnapra kellett volna.

7. Amikor egy ismerős telefonszám/e-mail cím alapján "jaj, már megint, hát ne már"  - és társai - gondolatok cikáznak a fejünkben, az teljesen normális, és mások is éreztek már így.

8. A két legnagyobb kincs a gemkapocs és a genotherm! Ezzel nem lehet vitatkozni.

9. Egy kávé MINDIG jó döntés.

10. Néha az sem növeli a munkakedvet, ha rendet varázsolunk az asztalunkra, ezt muszáj elfogadni, és a túlélésre kell játszani.

11. Percekig keresni valamit a mappák tengerében, miközben pontosan emlékszünk arra, hogy hova mentettük el a fájlt... Mindennapos dolog, az ártatlan számítógép összes felmenőjét szidni pedig jogos. Kivéve persze akkor, amikor ténylegesen ott volt, ahol kerestük, csak nem vettük észre, és ez csak a monitor/egér/processzor/szövegkiemelő/univerzum hibája lehet, nem a miénk.

12. Ha gyorsan elsüllyesztjük valahova az egyszer igazából háromszor véletlenül hibásan kinyomtatott dokumentumot, akkor meg sem történt a dolog.

Remélem, hogy jót mosolyogtatok a poszt egyes részein, esetleg néhány pontban magatokra ismertetek. Ha esetleg valami eszetekbe jutott még, nyugodtan osszátok meg hozzászólásban! :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[chloe.]* · http://heythisischloe.hu 2017.05.08. 19:02:54

A telefon mindig akkor csörög, mikor elindulsz mosdóba, mert már 3 órája halogatod amúgy, de mindig jött valami s.o.s dolog, ami fontosabb volt... :D

Dzsano 2017.05.09. 20:29:19

"Nagyjából fél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, ami az első irodai munkám"...
Sokat tapasztalt blogger. :)
És egyedül vagy?
Mert a munkatársak fel tudják dobni napodat és vérnyomásodat:
büdösek, büdöset esznek, az idősebb nők unokáznak a fiatalabban meg pasiznak, seggüket az ügyfél és feléd fordítva, a pasik hülyék, mindegyik munkatársad funkcionális analfabéta, a főnök állandóan agresszíroz, inkompetens, senki sem akar dolgozni, egy nyomtatópapír betöltésért téged hívnak át a másik irodából. stb. stb.

Csecse Becse 2017.05.09. 21:11:54

Hahó! Meg kell nézni a Hivatali patkányok (Office Space - IMDB: www.imdb.com/title/tt0151804/ ) című örökbecsű filmet, az tökéletesen visszaadja az irodai munka (és szívás/szivatás) esszenciáját. Nem új dolgok ezek, legfeljebb kicsit fejlődött az irodatechnika ;-)

Matteo79 2017.05.09. 21:33:20

Bocs rn husz eve dolgozom irodaban, de ez se nem szellemes, se nem igaz. Egy fos a cikk, ne haragudj.,,

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.10. 06:14:05

Nem kell annyira komolyan venni a munkát, s minden probléma kicsinek tűnik.

Az alapelveed legyen: a munka nem szalad el.

The Minimal Jungle 2017.05.10. 07:15:11

@Dzsano: Nem egyedül vagyok, de nem a kollégáimmal kapcsolatban akartam összeszedni x dolgot. :)

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2017.05.10. 08:57:35

A halogatás néha jó megoldás: vannak problémák, amik megoldódnak maguktól :)

2017.05.10. 14:13:08

Ez annyira volt mosolyogtató, mint egy hasmenés.

The Minimal Jungle 2017.05.14. 10:56:28

@shitgun: sajnálom, remélem azért van olyan bejegyzésem, ami tetszik Neked. :)
süti beállítások módosítása