THE MINIMAL JUNGLE

Útinapló | Kőszeg és környéke

avagy kajálás felsőfokon

2017. augusztus 15. - The Minimal Jungle

Az elmúlt hétvégén Kőszegen jártunk, eltöltöttünk ott egy hosszú hétvégét, ami városnézéssel zabálással telt tulajdonképpen. Igyekeztünk megnézni a nevezetességeket a városban, illetve a környéken is, de minden nem fért bele az időbe, egy napot pedig mozizásra - vásárlásra szántunk Szombathelyen, szóval nincs mese, vissza kell térni. :)

Mi az, amit meg tudtunk nézni?

Magát a várost sikeresen felfedeztük, illetve eljutottunk Velembe is, ahol az Írott-kő kimaradt ugyan, de a Szent Vid-kápolna és a Hörmann-forrás belefért a keretbe. Legközelebb biztosan több időt szánunk erre, és alaposan bejárjuk az útvonalakat, plusz a falucska is elragadó volt, mindenképp visszajövünk. Kőszegen igyekeztünk random kis utcákba is bemenni, illetve megnézni a látnivalókat, Jurisics vár, Hősök kapuja, Városkút, stb.

Hol érdemes kávézni, fagyizni, vacsorázni?

Ahogy említettem, tulajdonképpen kajanapló is lehetne a címe ennek a posztnak, ugyanis ÁLLANDÓAN ettünk/ittunk valamit. Hoztam is egy listát a meglátogatott helyekről, ahova szerintem érdemes betérni:

  • Ibrahim Kávézó és Étterem - szuper ételek, finom limonádé, de a fagyikelyhek voltak a favoritok, a kókuszos (azt hiszem, Bounty kehely néven fut) új értelmet adott az életemnek
  • Portré Étterem és Panzió - útitársam fagyikelyhet fogyasztott, nagyon finomnak találta, én kávéztam csak, az is teljesen rendben volt, de ami a legjobban tetszett, hogy a mellettünk helyet foglaló pár (?) kutyusainak is azonnal hoztak vizet
  • Garabonciás Pizzéria - ízletes volt a pizza, remek volt a fűszerezés, pacsi (egyébként kicsit sokat kellett várni az ételre, de szombat este volt, szóval teljesen érthető, hogy lassabb volt a kiszolgálás)
  • Várkör Cukrászda - a fagyi illetve a kávé is ízlett, de a süteményeikre egyszerűen nincsenek szavak #yummy
  • Lakj jól velem Vendéglő - az abszolút favorit (ez az étterem már nem Kőszegen található), 1 oldalas étlap, mégis bő választék, hihetetlen kedves és jó fej személyzet, hatalmas adag étel (egy fából faragott gitár volt a tányér!), remek hely, biztos, hogy visszatérünk, a szójáték az étterem nevével illetve a település elnevezésével pedig zseniális!

Jöjjön még néhány kép, rengeteget csináltam, de csak kevés sikerült úgy, hogy érdemes legyen megosztani Veletek.

Szent Vid-kápolna

Novákfalva

Kápolna környéke [egyébként jó lett volna, ha folyamatosan jelzik a táblák, hogy mennyit kell még menni pl. a Hörmann-forrásig, csak egyszer láttam kitáblázva, hogy x km-re van, és ennyi... bár az is előfordulhat, hogy csak az én figyelmemet kerülte el a jelzés, de az útitársam sem látta :D]

Jurisics tér

Novákfalva - Velem

A szállásunkról nem írnék sokat - nem tudom mennyire örülne a szállásadó -, minden tökéletes volt, akit érdekel, privátban leírom a nevet/címet, stb. Egyébként Szombathelyen is elég sokat időztünk, tudok néhány szuper helyet, ahova érdemes betérni. Jelezzétek, hogyha volna erre igény, szívesen írok egy bejegyzést, amiben szerepelnek a kedvenc éttermeim, kávézóim, stb. :) Egy szónak is száz a vége, vigyázz Kőszeg, még visszatérünk.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, esetleg kövesd az oldalt a Facebookon, vagy az Instagramon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása