Egy hónap hála

alkalmazás információ + egy kihívás

2017. október 12. - The Minimal Jungle

Be grateful every day.

Minden nap van valami, amiért hálás lehetek. Azért, hogy felébredtem, hogy felvehettem a kedvenc kardigánom, hogy nyugalomban megihattam egy kávét. Néha azonban azt érzem, hogy a hétköznapok során elszaladnak mellettem a pillanatok, nem mindig értékelem őket eléggé. Suhannak a napok, a hetek, és mintha nem történne semmi.
Pár hete azonban felfedeztem egy alkalmazást, (miközben a körmösömnél lapozgattam egy női magazint, szóval ha nem megyek aznap körmöket csináltatni, ez kimaradt volna az életemből!) amelyben 3 olyan dolgot kell listázni a napból, amelyekért hálás vagyok. Pár napig meditáltam a dolgon, majd végül egy hónappal ezelőtt, szeptember 10-én elkezdtem használni az applikációt, és a lelkesedésem azóta is töretlen. persze volt, hogy elmaradt, mert kiment a fejemből, de másnap pótoltam is, mint a jóóógyerek!

Koncepció

Röviden mesélnék egy kicsit az alkalmazásról, a becses neve Gratitude Garden, aranyos kis ikonja van, Android felhasználók illetve iOs rendszert használók számára egyaránt elérhető. Tulajdonképpen arról szól, hogy a nap végén 3 dolgot kell felsorolni, ami aznap boldoggá tett minket, ezért pontokat kapunk - akkor nem, ha az adott napon elmaradt a lista, és visszamenőleg vezetjük fel - és szépen "belakhatjuk" a kis kertünket. Bizony, nem véletlen az alkalmazás neve, pici lényeket, növényeket válthatunk ki a pontokkal, nagyon szórakoztató a dolog. (: 

Tovább

Útinapló | Lednice és Valtice csodás kastélyai - Csehország

2017. szeptember 27. - The Minimal Jungle

Kiskoromban, amikor néztem a Neveletlen hercegnő első részét, mindig arra gondoltam, hogy ez igen, simán el tudnám képzelni, hogy van egy kastélyom, hatalmas parkkal, amiben labirintus is van, illetve csodás szökőkutak, és virágok. Sokszor eszembe jutott, vajon mi lenne, ha kiderülne, hogy én is Genovia királyi családjának tagja vagyok, hogy tudnék ,,uralkodni", ha arra kerül a sor. Lednice és Valtice kastélyaiban járva pont ugyanezt éreztem, fogadnám a vendégeket a szalonban, intézném az ország ügyeit, én lennék a legjobb hercegnő valaha, bár azért a film második részében előtérbe kerülő negatívumok miatt mégis örülök, hogy teljesen civil vagyok, de ez most mellékes. :D

A kastélyok viszont lenyűgöztek, egyszerűen imádom őket. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, bár igyekeztünk azért esőben is megnézni mindent a parkban, de a labirintust például le sem tudtam fotózni, nem is volt kedvem előszedni a telefont, olyan borongós volt az idő. Ennek ellenére sok-sok képet csináltam mindenféléről, szerencsére a kastélyokon belül is lehetett fényképezni. Számomra mindig különleges érzés ezekben a helyiségekben lenni, arra gondolok, hogy 100 éve ott étkezett az uralkodói család, ugyanezen az útvonalon közlekedtek a kastélyban, és titkon nekik is a park volt a kedvencük.

Az egyetlen értékelhető kép Valticéből... :D

Először Lednicében jártunk, Valtice a második állomás volt. A kastélyokon kívül nem sokat láttunk, az eső ellenére próbáltuk azért a településeket is kicsit megnézni, de nem volt rá elég idő. Rengeteg kép készült, igyekszem a legjobban sikerülteket megosztani Veletek is, de a sötétség - kint illetve a kastélyokban egyaránt - rányomja a bélyegét a minőségükre. Remélem azért meghozom a kedveteket ehhez a kiránduláshoz, hihetetlen jó állapotban van a lednicei kastély egyébként, a Valticében található már kevésbé, az nem is annyira fényűző, de mindkettő szép, és jó volt látni egy darabka múltat.

Lednice

A Lednicében található kastély volt a nyári rezidencia, a "menőbb" a kettő közül. Itt volt egy hatalmas kastélypark (tó is van, illetve egy minaret), lovarda, és pálmaház. Engem a kastély és a park érdekelt a legjobban, a labirintus miatt... (Harry Potter mánia ON!) :D Látványban a berendezés elég kiemelkedő, egyetlen fából kifaragott lépcsővel, illetve kifejezetten modern fürdőszobával is találkozhatunk, nem beszélve a 15 méter magasról (több emelet, pont a lépcsőnél található, ezért teljes egészében látható) lelógó csillárról. 

Tovább

Ősz TAG | 2017

2017. szeptember 21. - The Minimal Jungle

Épp nagyon éltem a kellemes őszi hangulatot, amikor eszembe ötlött, hogy milyen kézenfekvő lenne kitölteni egy kérdéssort, amely ehhez az évszakhoz köthető. Neki is ugrottam a keresésnek, találtam is néhányat, de egyik sem tetszett igazán, végül aztán csak találtam egyet, egész pontosan ez lett a befutó, ennek a kérdéseit fordítottam le csodás anyanyelvemre. Jó volt kicsit ráhangolódni az őszre lélekben is, nem csak az időjárás által. 8 kérdést válaszoltam meg, ha gondoljátok, töltsétek ki Ti is.

1. Mi jelenti számodra az ősz kezdetét?

Amikor először ugrom bele a csizmámba, esetleg egy sálat is magamra kanyarítok, majd sorban lövöm az Insta-kompatibilis fotókat a lábaimról, lehetőleg esős időben és falevelekkel kiegészítve,

2. Mi a kedvenc őszi illatod?

Nem csak őszi, hanem téli is, de fahéj - narancs!

3. Melyik a kedvenc őszi színed?

Sötétbordó, de mostanában a mustársárga sem taszít annyira, mint eddig. A barnás árnyalatokat továbbra sem szeretem.

4. Melyik ital a kedvenced ebben az évszakban?

Narancsos forró csoki!

Tovább

Egy napom Hashimotoval | Vendégposztot írtam

2017. szeptember 15. - The Minimal Jungle

Az a megtiszteltetés ért, hogy egy vendégposzt erejéig publikálhattam A haverok és én blogon. Azt a ,,feladatot" kaptam, hogy írjak egy autoimmun betegségről teljesen laikusként. Nagyon megörültem a lehetőségnek, valami új kihívás volt, mert tényleg nem igazán vagyok otthon ebben a témában. Igyekeztem lelkiismeretesen utánanézni a dolgoknak, nem szerettem volna butaságokat leírni. Több ötletem is volt a poszttal kapcsolatban, végül azt választottam, amelyben elképzelem, milyen volna egy napom ezzel a betegséggel. Remélem tetszik Nektek ez a szösszenet, a teljes bejegyzést A haverok és én blogon tudjátok elolvasni.

Tisztán emlékszem, amikor évekkel ezelőtt megkaptam egy egészségügyi dolgozótól, hogy biztosan gond van a pajzsmirigyemmel, komoly probléma húzódhat a háttérben, ki kell vizsgálni. [...] Rengeteget aggódtam, [...] végül persze a vizsgálatot végző hölgy közölte, hogy az égvilágon semmi baja nincs a pajzsmirigyemnek, nem is érti, miért küldtek el hozzá. Mikor mondtam, hogy én említettem, hogy megfázásos időszakban vagyok, más bajom nincs, akkor lemondóan legyintett, hogy hallgatniuk kellett volna rám, de mivel nem tették, ezért engedjem el a dolgot, a pajzsmirigyem köszöni, jól van. Boldogan távoztam a rendelőből, és - lekopogom - azóta sem volt gond a pajzsmirigyemmel.

A fentiek alapján én szerencsés vagyok, de nem mindenki jár ilyen jól. Mit mond nektek, ha azt a szót olvassátok most itt a posztban, hogy Hashimoto? Nos, akinek semmit, az ne keseredjen el, én sem tudtam, hogy mi is ez, első olvasásra akár egy Tekken karakter is lehetne... de nem az. [...] A Hashimoto egy autoimmun betegség, bonyolultabb neve krónikus limfocitás pajzsmirigygyulladás, melynek két típusa ismert. Kezelhető, viszont nem gyógyítható. A betegség oka az immunrendszer hibás működése: a fehérvérsejtek a betegség során pajzsmirigysejtekben található fehérjék ellen antitesteket termelnek, aminek következtében az immunrendszer a pajzsmirigysejteket idegennek fogja fel és elpusztítja azokat...

A teljes cikkért kattintsatok:

elolvasom

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, illetve kövesd az oldalt a Facebookon, vagy az Instagramon.

10 dolog, ami annyira jellemző, hogyha beteg az ember lánya, hogy csak na

2017. szeptember 10. - The Minimal Jungle

Nemrég estem túl egy betegségen - tulajdonképpen most lábalok ki belőle, szóval barokkos túlzás ez a túlesés, de engedjük ezt el - és rituálisan lezárnám egy poszttal, amelyben felsorolom a betegséggel kapcsolatos tapasztalataimat, mert azokból van bőven. Amúgy minden ilyen listás posztnál elmondtam, és ezután is elmondom, hogy kizárólag poén az egész, nem kell komolyan venni, azért van, hogy az olvasó mosolyogjon egy jót, vagy éppen ne mosolyogjon, ha nem tetszik neki. Az tuti, hogy én jól érzem magam az ilyen bejegyzések megírásakor, ezért lesz még hasonló, erre készüljetek fel.

1. Hiába utálja valaki a citromot, muszáj citromos vizet illetve teát inni - konkrétan ipari mennyiségben -, ha jobban akar lenni. (ez a személy természetesen én vagyok, haha, ráadásul lehet, hogy teljesen felesleges volt az egész, RIP drága citromok, hogy olyan személy vásárolt meg titeket, aki nem tudja eléggé értékelni a fantasztikusságotokat)

2. "Beteg vagy?" - és társai - jellegű kérdések záporoznak az emberre. Nem, szörcsögök, szenvedek, orrot fújok, köhögök, de amúgy minden zsír.

3. Mindenki önjelölt doki lesz - persze a legtöbben jót akarnak - és az alkarra ragasztott hagymától kezdve a nyers tojás fogyasztásáig minden gyógymódot felsorolnak.

Tovább