Gyűrűs kalendárium - jelenlegi állapot

2017. június 23. - The Minimal Jungle

Januárban már meséltem arról, hogy úgy döntöttem, egy gyűrűs kalendárium lenne számomra a megfelelő választás naptárak tekintetében. Novemberben kezdődött a procedúra, először kölcsönkaptam egy filofaxot, de pár hét után rendeltem sajátot, mivel éreztem, hogy ez kell nekem. Azóta eltelt néhány hónap, több dolog is változott a korábbi rendszeremhez képest, szóval kijelenthetem, hogy így még inkább ki tudom használni a lefűzhető lapok adta lehetőségeket. Arra gondoltam, talán Titeket is érdekelhet, hogy mit hagytam el, mi került máshova, milyen csetreszeket szereztem be, stb.

Áttekintés

Az alap koncepció maradt, 5 szakaszra tagolódik a kalendárium. Az első részből nem vettem ki semmit, maradt a jelmagyarázat, a blogbejegyzések - edzés táblázat, viszont az utolsó szakasz random ötletelős részét áthelyeztem ide. Egy lapot rendszeresítettem erre a célra, kis cetliket ragasztok rá, majd ha betelt, akkor egyszerűen kiveszem, és mehet a helyére egy másik post-it. Sokkal egyszerűbb, mint mindig új papírt lyukasztani, kiszedni a régit, és lefűzni egy üreset. A második rész változatlan, itt látom az egész évet havi lebontásban. A harmadik szegmens szintén az egész évet mutatja, de heti leosztásban. Itt már több dolgot is újítottam, eddig az egész év benne volt, de most már csak szeptember elejéig vannak lefűzve a lapok. Rájöttem, hogy felesleges december 31-ig tárolni a papírokat, ha valami programot tudok fél évvel előre, akkor beírom a random részbe, és majd átírom később. Szeretek rajzolni is a lapokra, ezért kinyomtattam magamnak egy kis segítséget/inspirációt, ahogy tetszik, ez a két lap a naptárlapok elé került.

Tovább

10 tény rólam

2017. június 03. - The Minimal Jungle

Visszanéztem a bejegyzéseket a blog indulása óta, és azt vettem észre, hogy a személyes bejegyzések Nektek is tetszenek, nem csak nekem, haha. Ezért jó ötletnek gondoltam, hogy összegyűjtsek néhány tényt magamról, hátha ezekből az apró információkból még jobban megismertek, esetleg kiderül, hogy hasonlítunk valamiben! :)

1.) Fejből tudom a görög ABC-t. Nem sok hasznát vettem eddig, de mindig meglepődnek rajta az emberek, és ellenőrzik, hogy igazat mondok-e.

2.) Még nem voltam bárányhimlős.

3.) A mazsolával ki lehet kergetni a világból...

4.) ... és a köménnyel is!

Tovább

Az érettségiről - tényleg ENNYIRE fontos?

2017. május 21. - The Minimal Jungle

Múlt hétfőn elkezdődött az írásbeli érettségi vizsgák időszaka, ez folyik a csapból is, és szinte biztos, hogy a diákoknál csak a szüleik aggódnak jobban az eredmények miatt. Emlékszem az én érettségi vizsgáimra, 4 évvel ezelőtt valószínűleg hasonlóan éreztem magam, hatalmas nyomást helyeztek ránk olyan mondatokkal, hogy "ez életed legfontosabb időszaka", vagy "egy esélyed van, ha elrontod, akkor akár le is mondhatsz az álmaidról". Persze visszatekintve nagyon könnyűnek tűnik az egész, az egyetem alatt minden májusban mosolyogtunk az éppen aggódó érettségizőkön, csupán azt felejtettük el, hogy mi sem viseltük könnyebben az érettségi vizsgák okozta stresszt, és akkor, abban a pillanatban az tűnt a legnehezebb dolognak az egész világon.
Sokat viaskodtam egyébként, hogy van-e ennek a posztnak létjogosultsága, de arra jutottam, hogy ha csak egy diákot is megnyugtatok, vagy legalább bűntudat nélkül mer pihenni egy kicsit, akkor már megérte közzétenni.

Saját nehézségeim

Összességében elégedett voltam magammal, de nem titok, hogy a matek nem lett olyan jó, mint vártam. Ezt nehéz volt megélni, ugyanis nagyon szerettem a matekot, még most is közel áll hozzám, azonban az érettségi eredményem nem ezt tükrözi, és ez frusztrált. Ma már tudom, hogy kicsivel több készüléssel, esetleg magántanárral sokkal jobb lehetett volna, viszont ezen már változtatni nem tudok, szóval inkább elengedtem.
Rajtam kívül senkit nem érintett érzékenyen a dolog, senki nem kérdezte meg, hogy milyenek lettek az érettségi vizsgák, az egyetemi évek alatt a kutyát sem érdekelte, hogy milyen eredményeink voltak korábban, az számított, hogy a szemesztert lezáró vizsgákon és a zárthelyi dolgozatokon mit produkálunk.

Tovább

12 pontban az irodai munkáról

2017. május 08. - The Minimal Jungle

Nagyjából fél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, ami az első irodai munkám, és anno nem igazán tudtam, mire is számítsak. A kezdeti elképzeléseim egy része teljesen korrekt volt, néhány viszont a legkevésbé sem valósult meg. Ezek a "tévképzetek" adták az ötletet a bejegyzéshez, és napközben szorgalmasan gyűjtögettem azokat a tényeket, Murphy-féle törvényeket, vicces helyzeteket, amelyekről azt gondolom, az irodai munkával járnak, talán épp valamelyik olvasóm is tapasztalta már. Itt jegyezném meg, hogy a posztommal nem akarok megbántani senkit, kizárólag a vicc kedvéért íródott, és bármilyen egyezés a valósággal abszolút nem a véletlen műve. :)

1. Az irodából a postára sétálás, illetve a buszmegállótól a munkahelyig slattyogás NEM számít testmozgásnak.

2. Mint ahogy a gép előtt sebtében megevett szendvics sem számít ebédnek.

3. Ha 10 percig kell erőt gyűjteni egy fél perc alatt megírható e-mail tényleges bepötyögéséhez, akkor ideje szünetet tartani.

4. "Az irodai munka nem fárasztó." #de

5. Mindig akkor hívnak, amikor nem hallja az ember, vagy hiába rohan, már nem tudja felvenni. Persze nagyjából 0.12 másodperc múlva a visszahívás teljesen értelmetlen ötlet, ugyanis a hívó pont akkor döntötte el, hogy teljesen más dolga van, pontosan 38 km-re a telefonjától.

Tovább

Képkockák #3

2017. április 30. - The Minimal Jungle

1. Galériás lakás  2. Cicaaa  3. Hosszú barna hajzat  4. Növények  5. Bazsarózsa / pünkösdi rózsa (sosem tudom, mi a különbség)  6. Self care bujo oldal

Mindig is tetszettek azok a lakások, ahol a hálószoba, vagy akár a nappali egy galérián van kialakítva, nagyon jól mutat, és olyan kuckózós jellege van. Biztosan remek érzés lehet ott pihenni, vagy akár rajzolgatni/kreatívkodni, például töltögetni a tervezőnket, esetleg a bullet journal oldalait dekorálni. Szerintem szuper ötlet egy self care "részleg", felsorolni az örömet okozó dolgokat, melyeket bevethetünk, ha nem érezzük magunkat boldogak. Visszatérve a lakásokra, én szeretem a növényeket és a virágokat, könnyen feldobják az otthonunk hangulatát, bár a vágott virág nem kifejezetten pénztárcabarát. A cserepes virágokat is értékelem, mondjuk nem igazán maradnak életben nálam, talán a kaktuszokkal jobban járnék. (Azokat nehéz megölni, ugye? Nyugtassatok meg!) Egyébként lehet, hogy nem említettem még, de az állatok iránti rajongásom a macskákra is kiterjed, olyan kis aranyosak! Amit szintén nem reklámoztam eddig, az a hajnövesztős projektem, mely abból áll hogy ricinusolajjal kenegetem a fejem szorgalmasan, annak érdekében, hogy hosszabb legyen a hajam. Kifejezetten gyorsan nő a sörényem egyébként, nagyjából egy éve vágattam le, és long bob-szerű hajzattal hódítottam, de könnyen elfeküdtem sajnos, számomra sokkal nehezebb volt kezelni, mint a hosszú hajat. Ez az oka annak, hogy úgy döntöttem, ideje visszanöveszteni a sérómat, és néha esetleg lehetne hullámos, mint amilyen a képen, nem szögegyenes, mint a valóságban. :)

Amúgy hoztam egy YouTube videót is, Linus Bruhn csatornájáról származik. Szerintem nagyon tehetséges a srác, emlékeim szerint a népszerű tehetségkutató,a Voice német verziójában is feltűnt. Ha gondoljátok, nézegessétek végig a feldolgozásait, például ezt a covert, melyben Ed Sheeran hatalmas slágerét, a Shape Of You-t énekli: