Februárban és márciusban láttam

2018. április 02. - The Minimal Jungle

Februárban nem jött össze egy posztra való, emiatt összevontam a márciusi kontentekkel, így már kitesz egy bejegyzést. Jó kis cikkeket, videókat hozott az elmúlt két hónap, fogadjátok szeretettel.

Ezért nem jelennek meg a képeid a hashtagek alatt - Pikrea

Fogalmam sem volt arról, hogy a shadowban egyáltalán létező dolog. Bea azonban felnyitotta a szemem, ezért úgy döntöttem, hogy az összes engedélyezett appot eltávolítom (némelyik biztosan nem volt hivatalos partner). A túl sok be- és kikövetés nálam nem játszik, a hashtagjeimet is megvizsgáltam, de nem hiszem, hogy olyat használtam, ami tiltott. Nem biztos, hogy ezért nem voltam olyan eredményes, mint amilyen szerettem volna lenni, de így a későbbiekben már biztosan tudni fogom, hogy nem ez a ludas.

Has Instagram come full circle? - A Beautiful Mess

Sok dolgot elindított bennem ez a cikk. Tervezek egy bejegyzést egyébként ezzel kapcsolatban, mert hiába posztolgatok az Instagramra, valahogy nincs kedvem hozzá, néha törölném az egészet, máskor meg gyártanám a posztokat, mert szeretem az esztétikus dolgokat, de mégis annyira erőltetettnek érzem az egészet.

Tovább

Menütervezés hatékonyan 2.0

2018. március 18. - The Minimal Jungle

Novemberben írtam már egy posztot ebben a témában, és talán furcsának tűnik, hogy újabb bejegyzést szentelek egy nettó 10 perces dolognak, de változtattunk néhány apróságon, és ezek a kis dolgok tovább egyszerűsítették az egész procedúrát, így tényleg konkrétan 10 perc az egész. Talán valaki megihlet ez a kis szösszenet, hátha csak az tartotta vissza a népek tengerét, hogy ez milyen macerás, pedig aztán nem az, és nem kell többet azon meditálni munka után, hogy mi legyen a vacsi.
A poszt kedvéért egy komplett heti menüt illetve bevásárlólistát is készítettem, bár el kell mondjam, a valóságban nem feltétlenül jellemző ez a szép íráskép és csodás papír, néha csak firkálás és fecni. /Ebből is kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik, soha nem szabad mindent elhinni, amit a neten/közösségi oldalakon látunk! Az előző posztban is említettem, és most is megteszem, ha valami működik, akkor az úgy jó, nem kell csodaszépnek lennie, ha nem akarjuk, a célnak feleljen meg, az épp elég! :) 

3 lépésből áll a folyamat: tervezés, bevásárlólista elkészítése és a tényleges bevásárlás. A korábbi procedúra címszavakban:

  • lehetőleg meglévő alapanyagokból kotyvasztani valamit
  • 283 méter hosszú bevásárlólista
  • lista követése, semmi felhalmozás

A tervezés rész a lényeges, itt újítottunk a legtöbbet. Igyekszünk új alapanyagokat kipróbálni, nem ismétlődően felhasználni az itthon meglévőket. Egy ideig így csináltuk, nem feltétlenül rossz megoldás, de gyakran megtörtént, hogy egyik héten bolognai volt a vacsi, majd utána héten carbonara, és így tovább. :D Úgy döntöttünk, hogy ebben a formában ez nem tartható, szóval csavartunk egyet a dolgon, nem konkrét napokra tervezzük az ételeket, hanem szépen leülünk, és nekiállunk random ételeket felsorolni, amit megennénk, amit még nem próbáltunk, de szeretnénk, vagy amit már rég készítettünk. Ha összejött a megfelelő mennyiség, akkor napok szerint beosztjuk őket. Persze most is megesik, hogy hú, van egy jó adag túró, használjuk fel, de nem túl gyakori. Persze továbbra sem esünk kétségbe, ha valami miatt meg kell cserélni két nap menüjét, pl. a képen és a valóságban is szombaton készült volna zöldségleves és fánk, de végül március 15-én készült el. Na, bumm. :)

Tovább

Februári kedvencek • 2018

2018. március 05. - The Minimal Jungle

A február számomra mindig különleges, ugyanis ebben a hónapban több családtagom/barátom ünnepli a születésnapját, arról nem is beszélve, hogy én is. :D Kaptam néhány szuper meglepit a nagy napon, és persze én is beszereztem egy-két apróságot magamnak a szülihónapom alkalmából. Arra gondoltam, hogy egy új típusú bejegyzésben összegyűjteném a havi kedvenceimet ruhadarabok, kozmetikumok, lakberendezési tárgyak esetleg könyvek/filmek/sorozatok, stb. tekintetében. Ha nem gyűlik össze akkora mennyiség, hogy érdemi poszt készüljön belőlük, akkor majd mesélek róluk később, egy másik hónappal egyben. Most úgy éreztem, érdemes megmutatni a februári favoritokat, következzenek a hónap legjei. (favoritok, nem lábak, LOL)

A legnagyobb kedvencemmel kezdenék, ami egy Roxfortos pulcsi. /felirat: I'd rather be at Hogwarts, azaz Inkább lennék a Roxfortban, ez amúgy eléggé rám vall, inkább lennék ott, mint bárhol máshol :D/ Hatalmas Harry Potter rajongó hírében állok, és amikor megláttam ezt a pulcsit, azonnal tudtam, hogy akkor is megveszem, ha kicsi lesz rám. Nem így lett, hanem bazi nagy, ugyanis XL-es méret, de egyszerűen nem érdekel, ebben akarom leélni az életemet. (New Yorker, 2000 Ft körüli áron vásároltam) Itt látható teljes fényében! A másik egy bordó kardigán, amiből az utolsó 34-es méretet sikerült elhoznom, jó meleg, a derekán megkötős, igazi alapdarab. (F&F, 2000 Ft alatt volt picivel)

Tovább

Januárban láttam

2018. február 04. - The Minimal Jungle

Mindig szívesen olvasgatom azokat a posztokat, ahol a blogger listázza másoknál olvasott kedvenc bejegyzéseit az adott hónapban. Néhány hónappal ezelőtt kezdett el érlelődni bennem a gondolat, hogy talán én is készíthetnék hasonlót, de elvetettem az ötletet, mert az a harci helyzet, hogy egyre kevesebb blogot olvasok. A mellékelt ábra mutatja, hogy ezen jó sokat meditáltam, de arra jutottam, hogy ha 1 hónapban csak 1 posztot tudok felmutatni favoritként, akkor majd több hónap kerül összevonásra, vagy ilyesmi. Szóval, most jön, ami még nem volt, a blogon és az idei évben is az első... dobpergés... most figyelj... posztcsokor! :)

3 napi szokás, ami segít fókuszálni - Maison blog

Az első szokásnál magamra ismertem, a nyüzsgő csoportokat én sem tűröm el a hírfolyamban, mert zavar a sok poszt, de kilépni sem szeretnék, mert jó a tartalom, szóval marad a kikövetés. Az időmet nem mindig osztom blokkokra, azt viszont gyakran csinálom, hogy amikor valamit mindenképp be szeretnék fejezni, pl. egy blogbejegyzés, akkor állítok egy fél órás időzítőt, és ebben az időben minden más zavaró tényezőt kizárok, csak a feladatra figyelek. Nyilván ez hosszabb időt igénylő teendő esetén nem működik, én olyankor általában annyira belemerülök, hogy a fél óra után tovább csinálom, ameddig nem készülök el. Persze ha épp csak 30 percem van, aztán suhanok tovább valahova, akkor már legalább elkezdtem azt a valamit. :) A listaírást én is csinálom, általában reggelenként írom fel a feladataimat, ha valami esetleg hirtelen eszembe jut este, akkor viszont azonnal lefirkálom, mert tutira elfelejtem.

Tovább

Vision board/(inspiráló) kollázs készítése egyszerűen

2018. január 21. - The Minimal Jungle

Majdnem napra pontosan három évvel ezelőtt, 2015. január 24-én osztottam meg egy bejegyzést az akkori blogomon, inspirációs kollázs készítése volt a téma. Nagyon sajnálom, hogy hagytam elveszni azt a cikket, amikor megszűnt az az oldalam, meg kellett volna tartanom, lementeni magamnak, hogy ne vesszen el. Ma, amikor rászántam magam, hogy lecseréljem a karácsonyi hátterem, akkor jutott eszembe, hogy csinálhatnék egy új, friss és ropogós 2018-as verziót. Adta magát, hogy elkészítsem ezt a bejegyzést ismét, 3 évvel idősebb fejjel. :) Egyébként az akkor elkészült kollázst ide kattintva megnézhetitek.

Mire lesz szükség?

- számítógép/tablet/telefon
- internet :)
- képek (akár saját, akár ingyenesen használható fotók, az én kedvencem a Kaboompics de a Pexels is szuper)
- online kollázskészítő oldal (rengeteg van belőlük, pl. FotoJet, PicMonkey, BeFunky, nekem most a piZap nyerte el a tetszésem, ezt választottam - Flash Player kell hozzá!)

piZap

Baromi egyszerű a kezelése, sokféle sablonból lehet választani, én 30 képből állót választottam, de van ennél kevesebb fotót tartalmazó is. Ha valaki extrábbat keres, akkor jeles eseményekhez kapcsoló kollázst is lehet készíteni, illetve szív/kör alakú kollázs kreálására is van lehetőség. Én két darabot készítettem, az egyik az fent látható, a másik egy borítókép a blog Facebook oldalára.

Tovább